EarthPositive

Jotta vaate olisi täysin ekologinen, ei pelkkä luomupuuvilla kankaana riitä, vaan ekologisuus tulee ottaa huomioon koko vaatteen tuotantoprosessin ja elinkaaren ajalta.

Hyvä esimerkki tällaisesta laajasti ekologisesta merkistä on brittiläinen EarthPositive, joka valmistaa T-paitoja, huppareita ja kasseja. Sen lisäksi, että tuotteet on valmistettu eettisesti luomupuuvillasta, ekologisuus on otettu huomioon myös tuotannon muilla osa-alueilla.

Luomua eettisesti

EarthPositive-tuotteet ovat luonnomukaisesti tuotettuja Global Organic Textile Standardin (GOTS) mukaisesti. The Control Union ja The Soil Association on myöntänyt tuotteille luomusertifikaatin. Lisäksi ne ovat Öko-Tex 100 -standardin mukaisia, eli tuotteissa ei ole haitallisia jäämiä kemikaaliesta. Fair Wear Foundation valvoo tuotannon eettisyyttä koko tuotantoketjun osalta.

Vähemmän hiilidioksidipäästöjä

EarthPositive on vähentänyt tuotannonsa hiilidioksidijalanjälkeä 90%:lla toimimalla mahdollisimman vähäpäästöisesti mm. käyttämällä tuotannossaan vain aurinko- ja tuulienergiaa ja kuljettamalla tuotteensa laivalla lentämisen sijaan.

Earth Positive toimii yhteistyössä brittiläisen Carbon Trust -yrityksen kanssa, joka auttaa yrityksiä vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Carbon Trust kehittelee parhaillaan yhtenäistä merkintäjärjestelmää, josta käy ilmi kuinka paljon päästöjä tuote on aiheuttanut. Merkintäjärjestelmä toimisi samaan tapaan kuin vaikka ruokapaketin kyljestä nähtävät rasva- ja energiapitoisuudet (ks. kuva alla).

 

 

Carbon neutral -termillä yleisesti tarkoitetaan tuotannon hiilidioksidipäästöjä, jotka ovat hyvitetty antamalla rahaa yrityksille tai järjestöille, jotka toimillaan yrittävät hillitä ilmastonmuutosta eli vähentää ilmakehään vapautuvan hiilidioksidin määrää. Järjestöt tekevät tämän esim. kehittämällä energiatehokkuutta, edistämällä uusiutuvien energiamuotojen käyttöä tai istuttamalla puita, jotka sitovat hiilidioksidia.

Tällainen päästökauppa hyvittää jo tuotettuja päästöjä eikä ehkäise niitä, ja se voi jossain tapauksessa jopa lisätä päästöjä. On hyvä, että energiatehokkuutta kehitetään ja uusiutuvia energiamuotoja edistetään, mutta päästökauppa tekee sen takaperoisesti. Yrityksen pitäisi satsata käytetty “päästökaupparaha” parantamaan OMAA energiatehokkuutta ja käyttää ITSE uusiutuvia energiamuotoja. Juuri näin toimii EarthPositive, joka ei tee päästökauppaa.

Continental  & EarthPositive

EarthPositive toimii Continental Clothing -yrityksen alla, jolla on lisäksi Continental-mallisto, johon kuuluu laaja valikoima blankkoja T-paitoja, huppareita, alusvaatteita yms. Myös Continental-merkillä on ekologisia luomupuuvillasta ja bambusta tehtyjä tuotteita. Lisätietoa sekä Continental- että EartPositive-merkeistä löytyy suomenkielisiltä Continental Clothingin nettisivuilta.

Kuvat: EarthPositive
Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.