Ekofarkut: Sharkah Chakra jeans

Eettinen ja ekologinen: brittiläinen Sharkah Chakra Jeans. Materiaalina käytetään Reilun kaupan luomupuuvillaa, joka värjätään luonnonvärillä, indigolla. Sharkah Chakra on ainut farkkumerkki, joka käyttää ainoastaan luonnon indigoa värjäyksessä. Suurinosa nykyisistä farkuista on värjätty synteettisin menetelmin. Tänä kesänä Sharkah Chakra on tuonut mallistoonsa lisäksi ensimmäiset ekologiset valkoiset farkut, joiden tekemisessä ei ole käytetty valkaisuaineita. Valkoinen väri on saatu aikaiseksi pitämällä kangasta Intian paahtavan auringon alla.

Farkkujen luomupuuvilla viljellään länsi-Afrikassa, värjäys ja kankaankudonta tapahtuu etelä-Intiassa, jonka jälkeen kangas matkaa Italiaan, jossa se ommellaan ja viimeistellään valmiiksi tuotteeksi. Aivan lähituotannoksi ei tätä ketjua voi kutsua. Charkah Chakra kuitenkin hyvittää tuotannossa ja kuljetuksessa aiheuttamansa hiilidioksiidipäästöt co2balance-nimisen yrityksen avulla, joka luo kestäviä energiaratkaisuja Keniaan.

Vaatteiden lähituotanto suuremmassa mittakaavassa ei yksinkertaisesti ole edes mahdollista kaikissa maailman kolkissa. Pelkästään kylmän ilmaston takia Euroopassa puuvillan tai muiden materiaalein viljely ei onnistu (tai ainakaan ilman suurta määrää energiaa), joten ekologisempaa on kasvattaa paljon valoa vaativia kasveja luonnostaan lämpimillä alueilla. Ei taitaisi onnistua Sharkah Chakran valkoisten farkkujenkaan valkaisu auringossa näillä säillä..

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.