Ekologiset kengät: Terra Plana, Veja ja Beyond Skin

Vaatteiden lisäksi nykyään löytyy jo joitain kenkämerkkejä, jotka ovat vihkiytyneet ekologisuuteen ja eettisyyteen.

Terra Plana

Terra Plana

Brittiläinen kenkämerkki Terra Plana tekee muotoilultaan kiinnostavia kenkiä, joissa on käytetty ekologisia materiaaleja, mm. kasviparkittua nahkaa ja kierrätettyä kumia. Tärkeää Terra Planalle on myös tehdä kengistä kestäviä ja ajattomia. Kenkiä voi ostaa Terra Planan nettikaupasta.

Veja

Veja

Ranskalainen Veja käyttää tennareissaan luomupuuvillaa, luonnonkumia ja ekologisesti kasviparkittua nahkaa. Kenkien kaikissa tuotantovaiheissa on otettu huomioon työntekijöiden oikeudet. Lähimpänä Vejan kenkiä löytyy Ruotsista.

Beyond Skin

Beyond Skin valmistaa kenkiä, jotka kunnioittavat eläimiä, ihmisiä ja luontoa. Kengät valmistetaan käsin pienessä lontoolaisessa tehtaassa, ilman eläinperäisiä materiaaleja. Beyond Skinin sivuilta löytyy nettikauppa, josta voi ostaa kenkiä.

Jaa:

10 thoughts on “Ekologiset kengät: Terra Plana, Veja ja Beyond Skin

  1. Ihan totta, että kalliita ovat.. Mutta toisaalta jos kerran ostaa hieman kalliimmat, mutta laadukkaat kengät, niistä on sitten iloa pidemmän aikaa, eivätkä hajoa ekan kesän jälkeen.

  2. Vejan kenkiä olen kuolannut jo pitkään, ovat sieviäkin, piru vie vain kun ovat niin kalliita. Sata euroa tennariparista tuntuu tällä hetkellä vähän liikaa lompakossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.