Ethical Fashion Source Expo 2011

Tämän viikon maanantaina ja tiistaina Lontoossa järjestettiin Ethical Fashion Source Expo, josta kerroin aiemmassa postauksessani. Olin mukana messuilla Nurmi-merkkini kanssa ja seuraavassa hieman kuulumisia tapahtumasta!

Messut järjestettiin Islingtonin kaupunginosassa Sadlers Wells -musiikkiteatterissa, jonka aulatilat neljässä kerroksessa oli varattu messujen käyttöön. Ensimmäisessä kerroksessa, sisäänkäynnin luona, oli esillä asukokonaisuuksia, jossa oli yhdisteltynä Designer Pavilion -osaston merkkien vaatteita (kuva alla).

Aulassa näytettiin myös erilaisia videoita ja elokuvia ekologiseen vaatteeseen liittyen sekä järjestettiin kaikille avoimia lyhyitä konsultaatiotapaamisia brittiläisten vastuullisen vaateteollisuuden konkarien kanssa.

Seuraava kerros oli varattu Designer Pavilion -osastolle. Esillä oli noin kymmenen vastuullista vaate- ja asustemerkkiä eri puolilta maailmaa, mm. Indonesiasta, Ranskasta, Italiasta, Iso-Britanniasta – ja myös Suomesta!

Ultra voitti tämän vuoden Innovation-palkinnon konseptuaalisella mallistollaan (kuva yllä). Tyylikäs mustavalkoinen mallisto on suunniteltu niin, että siitä löytyy kaikki vaatekappaleet, joita ikinä tarvitset. Konseptin tarkoituksena onkin saada ihmiset käyttämään vuoden ajan vain Ultran mallistoa. Kun vuosi on kulunut, malliston voi palauttaa ja se joko kierrätetään vai modifioidaan uusiksi asuiksi.

Kakkoskerroksen auditoriossa järjestettiin tasatunnein seminaareja, jotka käsittelivät hyvin laajalti vastuullisuutta vaateteollisuudessa. Aiheina oli mm. puuvillan tuotanto, tuotannon ympäristövaikutusten vähentäminen ja lähituotanto Iso-Britanniassa.

Kahdessa ylimässä kerroksessa oli esillä ekologisia materiaaleja ja eettisiä tuotantopaikkoja. Ethical Fashion Forum on tehnyt mahtavaa työtä sen eteen, että suunnittelijoiden ja vaatemerkkien on helpompi löytää vastuullisia kankaita ja toimijoita.

Kaiken kaikkiaan oli hienoa nähdä niin paljon ihmisiä, jotka olivat aidosti vastuullisemman vaateteollisuuden asialla. Ehkä vielä joskus Suomeenkin saadaan vastaavanlainen tapahtuma!

Lisää kuvia Nurmi-blogin puolella.

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.