Howies ajattomuuden asialla: Hand-me-down

Jotta vaate on aidosti vihreä, pitää sen kestää aikaa. Vaikka kuinka tuote olisi ekologinen materiaaliltaan, mutta ei kestä käytössä tai muuten ei ole käyttäjälle mieleinen, niin eihän se ole täysin vihreä! Monet kirpparilöydöt ovat senkin puolesta mahtavia, että ennenvanhaan vaatteet todellakin tehtiin kestämään. Nykypäivän takki hyvä kun kestää yhden talven, mutta 70-luvulla tehty poplari on edelleen kuin uusi.

Vaatemerkki Howies on ymmärtänyt oman vastuunsa vaatteiden tuottajana: ei riitä, että kuluttaja kuluttaa vähemmän, vaan myös vaatteiden tuottajan tehdä oma osuutensa ja tuottaa hyvin suunniteltuja, pitkäikäisiä tuotteita. Brittiläisen Howiesin perustajat haluavat tehdä bisnestä, josta he voivat olla ylpeitä. He eivät tee kompromisseja rahan tai menestyksen takia, vaan toimimat omantuntonsa mukaan – ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen.

Howies on kasvanut viimeisien vuosien aikana merkittäväksi tekijäksi. Heidän mallistonsa käsittää niin miesten, naisten kuin lasten vaatteita moneen lähtöön, materiaaleina mm. luomupuuvilla (kaikki Howien käyttämä puuvilla näyttäisi olevan luomua), kierrätetty polyesteri ja bambu. Eikä vihreys jää vain materiaalien varaa, sillä Howies ulottaa ekologisuuden ja eettisyyden koko tuotantoprosessiin.

 

Howies on lanseerannut juuri uuden malliston nimeltä Hand-me-down. Mallistoon sisältyy takkeja ja laukkuja (kuva yllä), jotka voi antaa eteenpäin sukupolvelta toiselle: tuotteilla on 10 vuoden takuu, mutta ne on suunniteltu kestämään paljon tätäkin kauemmin.

Takkien (kuva yllä) materiaalina on ventile, joka on tehty 100% luomupuuvillasta. Ventile on hyvin tiukkaan kudottu puuvillakangas, joka turpoaa ollessaan kosketuksissa veden kanssa. Näin kankaasta saadaan vettähylkivä ilman kemiallisia viimeistelyjä, eikä se kulu pois! Ventile ei kuitenkaan ole uusi keksintö, sillä se kehiteltiin jo toisen maailman sodan aikana lentäjien pelastautumispukua varten.

Takit ovat malliltaan ajattomia, mutta ajattomuus menee jo lähelle tylsyyden rajoja. Vuorista löytyy sentään jotain hauskaa: lappu (kuva alla), johon kukin käyttäjä vuosien saatossa voi kirjoittaa oman nimensä. Hauska idea!

Kuvat: Howies
Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.