Kenkien uusi aika

Helena Furber on ajatellut koko kengän idean uusiksi päättötyössään London College of Fashionissa.  Näissä kengissä design jo riittäisi tekemään näistä upeat, mutta kaiken lisäksi ne ovat vieläpä vastuullisesti valmistetut! Hän on luonut eettiset, ekologiset ja muotoilultaan erittäin mielenkiintoiset kengät käyttäen teknologiaa, jota muotipuolen kengissä ei ole ennen nähty.

Kaikki materiaalit ovat ekologisia ja eri materiaalit saa irrotettua toisistaan mahdollista uudelleenkäyttöä varten. Juuri tämä monen tuotteen kohdalla on ollut ongelmallista tehokkaan kierrätyksen kannalta: materiaaleissa on yhdistetty eri raaka-aineita, jolloin niiden erottaminen toisistaan on hyvin vaikeaa. Mutta näissä kengissä se on ratkaistu hienolla tavalla. Ja kaiken voisi luulla olevan tehty vain designin takia, mutta tässä ympäristöystävällisyys ja muotoilu kulkevat käsi kädessä.

Kuvat: Helena Furber
Jaa:

2 thoughts on “Kenkien uusi aika

 1. “Juuri tämä monen tuotteen kohdalla on ollut ongelmallista tehokkaan kierrätyksen kannalta: materiaaleissa on yhdistetty eri raaka-aineita, jolloin niiden erottaminen toisistaan on hyvin vaikeaa.”

  Mistä alkaen? Goodyear welt, blake, blake/rapid, norvegese welt, norvegian welt…ja niin edelleen. Myös naistenkenkiin soveltuvia tuotantotapoja on lukuisasti ja niitä on ennen Suomessakin käytetty.

  Kengästä ei tee ekologista se, että se voidaan kierrättää. Ekologisuus tulee kestävyydestä, klassisuudesta, uudistettavuudesta ja materiaalien laadusta.

  Suomessa ei tehdä hyviä kenkiä.

  1. Olen ihan samaa mieltä, että todella ekologiset kengät ovat kestävä ja laadukkaat. Tärkein asia ei ole kierrätettävyys, mutta myös sitä kohtaa tuotteen elinkaaresta on hyvä kehittää ympäristöystävällisempään suuntaan.

   Monet materiaalit (puhutaan sitten kengistä tai vaatteista) ovat sekoitteita, jolloin niiden kierrättäminen on hankalaa (toisin sanoen puhdasta raaka-ainetta ei saada helposti eroteltua sekoiteesta). Mutta ilmeisesti juuri mainitsemasi materiaalit muodostavat kengissä eri kerroksia, jolloin kierrättäminen on helpompaa. Eli tällaisia vaihtoehtoja on on! Tosin vaikka näitä materiaaleja periaatteessa voitaisiin kierrättää, käytännössä sitä harvoin tehdään, sillä tehokkaita kierrätysjärjestelmiä ei vielä ole kehitelty.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.