Kierrätys ja vintage

Tähän mennessä olen postaillut lähinnä vain vaatemerkeistä, jotka tekevät uusista, ekologisista ja eettisistä materiaaleista vaatteita, mutta mikäpä olisikaan ekologisempaa kuin käyttää jo olemassa olevia materiaaleja uudelleen. Tällöin säästytään tuotantovaiheessa kuluttamasta energiaa ja muita ympäristöä kuormittavia aineita.

Vaatteita voi kierrättää monella tapaa: vaatteita sellasenaan, vaatteen osia uusiksi vaatteiksi tai vaatteen kangas täysin uudeksi kankaaksi. Ensimmäisenä asiaa vaatteiden kierrätyksestä sellaisenaan eli kirppareista, vintagepuodeista jne.

Tätä nykyä joka ikiseltä paikkakunnalta löytyy monenmoisia kirppareita. Itsepalvelukirppareiden ja second hand shoppien lisäksi löytyy mm. Pelastusarmeijan kirppari, Fida, UFF, SPR:n Kontti ja kierrätyskeskukset. Näistä itse pidän erityisesti Kontista ja kierrätyskeskuksista. Ne ovat pullollaan tavaraa (mutta tavarat on järjestyksessä) ja hinnat ovat sopivan alhaalla. SPR on Kontti-kierrätystavaratalojen lisäksi avannut Kontti-Putiikkeja (tällä hetkellä jo Lahdessa ja Rovaniemellä), joissa on valikoidumpia ja “muodikkaampia” vaatteita.

UFF on hiljattain avannut oman verkkokaupan, josta löytyy paljon vaatteita ja joitain koruja ja asusteita. Netistä löytyy tämänkaltaisia vintage vaatteita myyviä verkkokauppoja moneen lähtöön. Seuraavassa muutama vintageverkkokauppa:

Rokit on lontoolainen vintageliike, jolla on neljän myymälän lisäksi laaja ja hyvin toimiva nettikauppa, josta löytyy paljon vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja jne. (Kuvassa ylhäällä Rokitin 80′ Black Tropical Bright Print Sun Dress).

Vintage Dress myy lähinnä iltapukuja 20-luvulta tähän päivään saakka.

Absolute Vintagesta löytyy eniten laukkuja ja asusteita.

Lily of the Valley on nuoren ruotsalaistytön pitämä nettikauppa, jossa on vintagevaatteiden lisäksi myynnissä mm. vanhoja kaavoja.

Jaa:

One thought on “Kierrätys ja vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.