Kierrätysvaatemerkkejä

Maailma on pullollaan kankaita ja vaatteita jos jonkinlaisia, joten miksei näitä hyödyntäisi myös uusien vaatteiden teossa. Tällaisia kierrätysvaatemerkkejä löytyy moneen lähtöön. Itse en kauheasti perusta todella palastelluista hörhellyksistä, vaan pidän yksinkertaisemmista ratkaisuista. Mielestäni uuden tuotteen pitää toimia omillaan, eikä näyttää siltä, että otinpa kauluspaidan ja hameen ja ompelin yhteen; tuli mekko. Mutta on sitä olemassa hienojakin kierrätysvaatteita, tässä kuvina muutama hienous:

Ensimmäisenä suomalainen Globe Hope, joka on onnistunut tuomaan kierrätysvaatteet suuren yleisön tietoisuuteen. Valikoimista löytyy mm. alla olevan kuvan laskuvarjohame ja printtipaita. Suomen lisäksi Globe Hopea voi ostaa jo monista Euroopan maista – ja jopa Japanista.

Suomalaisen Plan B:n vaatteet syntyvät Kierrätyskeskuksen tuotteista, ja niitä on myynnissä Helsingin Kierrätyskeskuksessa (Lönnrotinkatu 45).

Brittiläinen From Somewhere tekee uusia vaatteita tuotannon ylijäämäkankaista ja kangaspakkojen lopuista.

Emmeline 4 Re on myös brittiläinen merkki, joka käyttää kierrätysmateriaaleja nappeja ja vetskareita myöten.

Ja viimeisenä Junky Styling:lta hieman vähemmän käyttövaate, mutta oli vaan niin hieno kuva (stailaus Io Takemura):

Jaa:

4 thoughts on “Kierrätysvaatemerkkejä

 1. Hei,
  Kiitos tästä sivustosta! Aloin itse kesällä keräilemään juuri samanlaista listaa ekologisista tuotteista. Ystäväni kertoi tästä osoitteesta tällä viikolla – helpotit työtäni merkittävästi :) . Ja kiva kun olet tehnyt nettisivun, on helppo levittää osoitetta kavereille.

  Torniossa on yksi kierrätysvaatteita tekevä yritys, myy myös vintage-asuja.

  http://www.secondhand-remix.net/

 2. Kiitos!

  Kivoja nuo Punaisen Norsun vaatteet, ja ihania kuvia + kuvituksia! Tällä hetkellä oon rajannut tämän blogin sisällön aikuisten vaatteisiin, koska niissäkin on jo pelkästään kovasti kirjoitettavaa.. Mutta ehkä vielä joskus laajennan!

 3. Oikein mielenkiintoiset ja kauniit sivut! Eksyin tänne jotenkin satunnaisen googletuksen kautta.

  Kierrätysmateriaaleista tuli mieleen pieni turkulainen yritys Punainen norsu (www.punainennorsu.com), joka valmistaa lastenvaatteita pääasiassa kierrätysmateriaaleista. Mallistossa on aivan äärimmäisen söpöjä retrokuoseja! Tällainen lapsetonkin on ihan myyty :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.