Kirppareiden kasvojenkohotus

Tästä ei kierrätetyt vaatteet enää voi trendikkäämmäksi muuttua: NASTY GAL myy verkkosivuillaan vanhoja vaatteita, kenkiä ja asusteita, jotka ovat stailattu niin viimeisen päälle, että oudoimmatkin kasarihepeneet näyttävät viimeisen päälle muodikkailta. Hinnat ovat kierrätetyiksi vaatteiksi aika huimia, joten omia muotihepeneitä kannattaa metsästää vaikka SPR:n Kontti-kierrätystavaratalosta.

Kontilla oli vähän aikaa sitten “100% minua”-kampanja, jonka tarkoituksena oli saada asiakkaakseen lisää nuoria ja samalla innostaa kierrätysvaatteiden uudenlaiseen käyttöön. Kampanjassa mukana oli Lahden Muotoiluinstituutin opiskelijoita, jotka tuunasivat Kontin vaatteista mielenkiintoisia asukokonaisuuksia (ks. kuvasarja yllä).

Myös Myrorna, joka on ruotsalainen Kontin tapainen kirppari, on stailannut ja “muodistanut” vanhoja vaatteita. Kuvat yllä ovat “Myrorna Medveten” -kampanjasta, jonka tarkoituksena oli tiedottaa kuluttajia, miksi on ympäristön kannalta hyvä ostaa kierrätettyjä vaatteita. Kampanjan kuvat: Per Zennström.