Vastuullisuuskoulutus vaatealan yritykselle

Räätälöity vastuullisuuskoulutus vaatealan yrityksen henkilökunnalle tai johdolle. Vaateala on suuressa muutoksessa ja vastuullisuus tulee olemaan ehdoton edellytys jokaiselle vaateyritykselle, joten nyt on täydellinen aika oppia tärkeimmät asiat vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä. Ei höttöistä höpinää, vaan tiukkaa asiaa käytännönläheisesti ja selkeästi. 

Käsiteltävät teemat

Sisältö kootaan tapauskohtaisesti vastaamaan juuri kyseisen yrityksen tarpeita. Koulutus voi koostua esimerkiksi seuraavista teemoista:

  • Termit haltuun: vastuullisuus, ekologisuus, eettisyys, kiertotalous
  • Vaatealan systeeminen muutos – miten ja miksi
  • Vaatteen kiertotalouden mukaisen elinkaaren ekologisuus ja eettisyys: suunnittelu, materiaalit, tuotanto, käyttö, kierrätys
  • Vaateteollisuuden ilmastovaikutukset
  • Uudet palveluliiketoimintamallit (esim. second hand, vuokraus, huolto- ja korjauspalvelut)
  • Ekologisuuden ja eettisyyden todentaminen
  • Läpinäkyvyys ja vastuullisuusviestintä

Toteutus

Koulutuksen kesto 2-6h, ja se voidaan toteuttaa lähitoteutuksena tai webinaarina.

Kenelle

Koulutus on suunnattu tekstiili- ja vaatealan yrityksille – esimerkiksi vaatebrändille, verkkokaupalle tai vaateketjulle. Parhaimmillaan vastuullisuus on koko liiketoiminnan keskiössä, joten yrityksen jokaisen henkilön tulee olla perillä aiheesta. Näin ollen tämä koulutus hyödyttää kaikkia – myyjästä tuotantopäällikköön ja suunnittelijasta toimariin. 

Kouluttaja

Anniina Nurmi on kiertotalouden mukaisen vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija yli kymmenen vuoden kokemuksella. Nurmi toimii kouluttajana ja konsulttina. Lisäksi hän jakaa tietoa ekologisista ja eettisistä vaatteista Vihreät vaatteet -sivuston kautta.

Nurmi on laaja-alaisesti perehtynyt niin vastuulliseen vaatetuotantoon, kiertotalouden tuomiin mahdollisuuksiin kuin myös uusiin palveluliiketoimintamalleihin. Nurmi on aiemmin työskennellyt isossa teollisuudessa, pyörittänyt omaa vaatemerkkiä sekä toiminut vaatekauppiaana, joten hänellä on myös monipuolinen käytännön kokemus siitä, mitkä ovat nykypäivän vaatealan haasteet ja mahdollisuudet.

Lue lisää Anniinasta täältä.

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous ottamalla yhteys Anniinaan:

Anniina Nurmi
etunimi.sukunimi@gmail.com
0504122321


Aiemmista koulutuksista sanottua:

Makia Clothing Company (3.5.2019)

Anniina koulutti meidän koko henkilöstön vastuullisen vaatteen saloihin. Hänen esityksenä oli ammattimainen, vakuuttava ja sisälsi paljon yhtymäkohtia meidän yrityksen prosesseista ja antoi paljon hyviä vinkkejä eri toimintatavoista ja vastuullisuustyön osa-alueista sekä haastoi meitä viestimään aktiivisemmin! Anniinan tausta muotiteollisuudesta, yrittäjyydestä sekä vastuullisuudesta antaa hänelle erinomaiset lähtökohdat ymmärtää erinomaisesti tämän toimialan tulevaisuuden haasteet ja miten niistä voi selvitä. Vahva suositus!

Mika Martikainen
COO
Makia Clothing Oy

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo (4.4.2019)

”Kahden tunnin mittainen Kiertotalouden mukaisen vastuullisen vaateteollisuuden mahdollisuudet & tulevaisuudennäkymät -webinaari oli erittäin hyvä tietopaketti vastuulliseen vaatetuotantoon. Koulutus oli suunnattu Ornamon vaate- ja tekstiilisuunnittelun ammattilaisille. Heillä on koulutuksensa puolesta asiasta syvällistä tietoa, mutta hekin tarvitsevat päivitystä osaamiseensa sekä inspiraatiota ottaa asioista vielä enemmän selvää. Koulutus sopisi mielestäni erinomaisesti myös kaupan, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille vaate- ja tekstiilialalla.” 

Petra Ilonen
Projektipäällikkö
ORNAMO

PUF Design Market (26.3.2019)

”Webinaari oli kokonaisuus, jollaista olin kaivannut vaateteollisuuden vastuullisuuskysymysten äärelle selkeyttämään tilannetta, jossa nyt olemme. Kokonaisuuden ymmärtäminen paremmin kirkasti ajatuksia siitä, miten itse asetamme tulevaisuuden tavoitteita myös uusin keinoin.”

Hanna Pennanen
PUF Design Market

Lumoan Group Oy (webinaari 12.3.2019)

”Kiitos erittäin hyvästä, tiiviistä ja inspiroivasta tietopaketista! Tämä oli juuri sitä mitä olen kaivannut tiedonjanooni! Vastuullisuus on kiinnostanut jo pitkään mutta nykyisessä työssäni minulla on vihdoin mahdollisuus ihan konkreettisesti tehdä asioille jotain. Osa aiheista oli jo minulle tuttuja mutta uuttakin faktaa tuli paljon. Tuli hyvä mieli siitä kun huomasin että firmassamme tehdään jo paljon asioita “oikein” ja hyvin mutta sain myös tietoa siitä mitä voisimme tehdä enemmän ja mihin kaikkeen voin suunnittelijana vaikuttaa.”

Tuuli Suoniemi
Head Of Design
Lumoan Group Oy