Koulutuksesta saat ymmärryksen siitä, mitä kiertotalouden mukainen vastuullisuus vaatealalla tarkoittaa käytännössä. Saat uusia näkökulmia ja konkreettisia oppeja, joita voit hyödyntää työssäsi. Koulutuksesta saat mukaasi myös inspiroivimmat yritysesimerkit ja alan uusimmat tuulet. Tämä videkoulutus on tallenne (kesto 1,5h), jonka voit katsoa juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Vaateala on suuressa muutoksessa ja vastuullisuus tulee olemaan ehdoton edellytys jokaiselle vaateyritykselle, joten nyt on täydellinen aika oppia tärkeimmät asiat vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä. Ei höttöistä höpinää, vaan tiukkaa asiaa käytännönläheisesti ja selkeästi. 

Käsiteltävät teemat:

 • Termit haltuun: vastuullisuus, ekologisuus, eettisyys, kiertotalous
 • Vaatealan systeeminen muutos – miten ja miksi
 • Vaatteen kiertotalouden mukaisen elinkaaren ekologisuus ja eettisyys: suunnittelu, materiaalit, tuotanto, käyttö, kierrätys
 • Uudet palveluliiketoimintamallit
 • Vastuullisuuden todentaminen
 • Läpinäkyvyys ja vastuullisuusviestintä

Kenelle

Jos haluat syventää omaa osaamistasi vastuullisista vaatteista, tämä on sinulle. Olit sitten myyjä, tuotantopäällikkö, toimari tai suunnittelija vaatealalla – tai vaikkapa muotivaikuttaja, tämän koulutuksen avulla saat laaja-alaisen käsityksen vastuullisuudesta. Koulutus on suunnattu vaatealan ammattilaisille, mutta soveltuu myös muille, jotka haluavat ymmärtää teemoista lisää.

Kouluttaja

Anniina Nurmi on kiertotalouden mukaisen vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija yli kymmenen vuoden kokemuksella. Nurmi toimii kouluttajana ja konsulttina. Hän jakaa tietoa ekologisista ja eettisistä vaatteista Vihreät vaatteet -sivuston kautta.

Hän on laaja-alaisesti perehtynyt niin vastuulliseen vaatetuotantoon, kiertotalouden tuomiin mahdollisuuksiin kuin myös uusiin palveluliiketoimintamalleihin. Nurmi on aiemmin työskennellyt isossa teollisuudessa, pyörittänyt omaa vaatemerkkiä sekä toiminut vaatekauppiaana, joten hänellä on myös monipuolinen käytännön kokemus siitä, mitkä ovat nykypäivän vaatealan haasteet ja mahdollisuudet.

Lue lisää Anniinasta täältä.

Kesto & hinta

Videokoulutuksen kesto 1,5h
Hinta 95€ (+alv.24%) / hlö

Osta koulutus

Voit ostaa videokoulutuksen tallenteena. Saat tallenteet käyttöösi kuukauden ajaksi ja voit katsoa sen haluamanasi ajankohtana. 

Saat laskun ja linkin tallenteisiin sähköpostitse lähetettyäsi allaolevat tiedot Anniinalle sähköpostitse (anniina.nurmi /at/ gmail.com) :

 • Otsikko: Vastuullinen vaate kiertotaloudessa -videokoulutus
 • Nimi
 • Sähköpostiosoite
 • Puhelinnumero
 • Postiosoite
 • Yrityksen nimi (jos on) 
 • Y-tunnus (jos on)
 • Tehtävä yrityksessä (jos on)

Yhteystiedot:
Anniina Nurmi
etunimi.sukunimi@gmail.com
0504122321

Oma koulutus?

Jos haluat oman, räätälöidyn koulutuksen – joko webinaarina tai lähitoteutuksena, lue lisää täältä tai ota yhteys Anniinaan (yhteystiedot yllä).


Aiemmista webinaareista sanottua:

Vastuullinen vaate kiertotaloudessa -webinaari (syväsukellus):

”Webinaari oli kokonaisuus, jollaista olin kaivannut vaateteollisuuden vastuullisuuskysymysten äärelle selkeyttämään tilannetta, jossa nyt olemme. Kokonaisuuden ymmärtäminen paremmin kirkasti ajatuksia siitä, miten itse asetamme tulevaisuuden tavoitteita myös uusin keinoin.”

Hanna Pennanen
PUF Design Market

Kiertotalouden mukaisen vastuullisen vaateteollisuuden mahdollisuudet & tulevaisuudennäkymät -webinaari Ornamon jäsenille:

”Kahden tunnin mittainen Kiertotalouden mukaisen vastuullisen vaateteollisuuden mahdollisuudet & tulevaisuudennäkymät -webinaari oli erittäin hyvä tietopaketti vastuulliseen vaatetuotantoon. Koulutus oli suunnattu Ornamon vaate- ja tekstiilisuunnittelun ammattilaisille. Heillä on koulutuksensa puolesta asiasta syvällistä tietoa, mutta hekin tarvitsevat päivitystä osaamiseensa sekä inspiraatiota ottaa asioista vielä enemmän selvää. Koulutus sopisi mielestäni erinomaisesti myös kaupan, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille vaate- ja tekstiilialalla.” 

Petra Ilonen
Projektipäällikkö
ORNAMO

Vastuullinen vaate kiertotaloudessa -webinaari (pikaopas):

”Kiitos erittäin hyvästä, tiiviistä ja inspiroivasta tietopaketista! Tämä oli juuri sitä mitä olen kaivannut tiedonjanooni! Vastuullisuus on kiinnostanut jo pitkään mutta nykyisessä työssäni minulla on vihdoin mahdollisuus ihan konkreettisesti tehdä asioille jotain. Osa aiheista oli jo minulle tuttuja mutta uuttakin faktaa tuli paljon. Tuli hyvä mieli siitä kun huomasin että firmassamme tehdään jo paljon asioita “oikein” ja hyvin mutta sain myös tietoa siitä mitä voisimme tehdä enemmän ja mihin kaikkeen voin suunnittelijana vaikuttaa.”

Tuuli Suoniemi
Head Of Design
Lumoan Group Oy