Laukkuja kierrätysmateriaaleista

Mitä ihmeellisimmistä asioista voi tehdä laukkuja: purjeista, pyörän sisäkumista tai vaikka karkkipapereista. Seuraavana esitellyt materiaalit (ehkäpä karkkipaperia lukuunottamatta) toimivat kestävyytensä ansiosta varsin hyvin laukkuina – ja vieläpä näyttävät hienoilta:

Kahden veljeksen perustama Freitag tekee laukkuja käytetyistä rekan pressuista, turvavöistä, ilmatyynyistä ja pyörän sisäkumeista. Jokainen laukku on uniikki, ja kaikki laukut valmistetaan Sveitsissä, josta Freitag on kotoisin. Tunnetuin Freitagin tuote on varmasti lähettilaukku (jota kopioidaan ahkerasti), mutta kuvassa alapuolella hieno uusi tulokas yli 40 erilaisen laukun joukkoon: Mac Book Airin suojakotelo, joka on tehty kattopressuista.

Brittiläinen Velo-re tekee vöitä ja laukkuja käytetyistä pyöränrenkaista. Jokainen uniikki kappale tehdään käsityönä Brixtonissa, Lontoossa tai Bernissä, Sveitsissä. Allaolevan kuvan lähettilaukku on tehty kierrätetyistä pyörän sisäkumeista ja turvavöistä.

Suomalainen Secco tekee mm. koruja vanhoista tietokoneen näppäimistä ja vinyylilevyistä sekä laukkuja traktorin sisäkumista (ks. allakuva).

Ashley Watsonin laukkuja ei ensinäkemältä edes arvaisi olevan tehty kierrätysmateriaaleista. Lähemmin tarkasteltua huomaa nahkatakin taskuja, saumoja ja nappeja: kaikki laukut on tehty vanhoista, kierrätetyistä nahkatakeista.

Hagar design valmistaa laukkuja mm. vanhoista rehusäkeistä (kuvassa asiakirjalaukku). Hagar design työllistää tällä hetkellä jo yli 80 vähäosaista naista Kambodzassa.

Red Flag Design tekee vanhoista purjeista laukkuja, jotka ovat suunniteltu ja valmistettu Kanadassa. Laukkuja löytyy montaa eri mallia, joista jokaisessa on hienoja, viimeisteltyjä yksityiskohtia.

Ecoist saa taiottua mitä ihmeellisimmistä asioista hienoja tuotteita, kuten alla vasemmalla juomatölkin avaajanipsuista (vai mikä niiden nimi on?) tehty käsilaukku ja oikealla karkkipaperilaukku.

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.