Lontoo & vihreät vaatekaupat

Lontoo on edellä erityisesti ekologisen ruoan tarjonnassa, mutta myös vihreitä vaatteita löytyy paljon Suomea enemmän. Seuraavassa listaus Lontoon parhaista ekologisista ja eettisistä vaatekaupoista.

Ascension store 28-32 St Christophers Pl

Lontoon tyylikkäin ja laajin uusien ekologisten vaatteiden kauppa, josta löytyy monien eri merkkien vaatteita ja asusteita. Merkkeinä mm. Kuyichi, Steward+Brown, Veja, People Tree ja kaupan oma merkki Ascension. Kaupan tuotteita voi tilata myös nettikaupasta.

Equa Clothing 28 Camden Passage

Toinen tyylikäs, mutta Ascensionia pienempi, ekovaatekauppa on Equa Clothing. Merkkeinä mm. DelForte, Enamore, Beyond Skin ja Edun. Myös Equalla on oma nettikauppa.

Annie’s Vintage Costume and Textiles 12 Camden Passage

Lähellä Equa Clothingia löytyy Annie’s-vintagekauppa, jonne voi mennä ihailemaan toinen toistaan hienompia juhlapukuja.

Terra Plana store 64 Neal St

Ekologisen Terra Plana -merkin oma kenkäkauppa.

Natural Shoe Store 21 Neal St

Neal Streetiltä löytyy vieri vierestä kaksi Natural Shoe Storen kauppaa, toinen pienempi ja ankeampi, toinen iso ja tyylikäs. Valikoima on laaja, mutta kaikki kengät eivät ole täysin ekologisia. Kannattaa kysyä myyjiltä tarkempia tietoja. Merkkeinä mm. El Naturalista, Po-Zu, Simple ja Toms.

Howies store 42 Carnaby St

Howies-merkin oma kauppa. Brittiläinen Howies on kasvanut vuosien saatossa suht isoksi ekomerkiksi, joka pyrkii toimimaan mahdollisimman läpinäkyvästi.

Eco Age store 213 Chiswick High Rd

Laaja valikoima ekotuotteita toimistotarvikkeista koruihin.

Junky Styling 91 Brick Lane

Oman merkin kierrätysmateriaaleista tehtyjä vaatteita. Myynnissä myös mm. Pants to Povertyn alkkareita ja Monkey Jeans -merkin farkkuja.

TRAID 154 Camden High St

UFF:n tapainen kirppis, jossa myös tuunattuja vaatteita.

Absolute Vintage 15 Hanbury Street

Valtavan laaja valikoima kierrätettyjä kenkiä ja laukkuja sekä jonkin verran vintagevaatteita.

Rokit 42 Shelton Street / 101 Brick Lane + 107 Brick Lane

Sekä Camden Townista että Brick Lanelta löytyvä Rokit pitää sisällään laajan valikoiman kierrätettyjä vaatteita, asusteita ja kenkiä. Valikoimista löytyy myös Rokitin kierrätetystä nahasta valmistettuja laukkuja.

Episode 26 Chalk Farm road

Kierrätettyjä vaatteita, asusteita ja kenkiä. Joukossa myös paljon tuunattuja vaatteita (joista osa onnistuneita modifiointeja, osa ei).

Beyond Retro 110-112 Cheshire Street / 58-59 Great Marlborough St

Rokit- ja Episode-kauppojen kaltainen kierrätettyjen vaatteiden ja asusteiden aarreaitta, jossa valikoimaa on vaikka muille jakaa. Tosin hinnatkin on asetettu normaalia kirpparia korkeammiksi.

Braintree hemp store Unit 9, East Yard, Camden Lock

Kuituhamppuvaatteisiin erikoistunut kauppa. Tylsempien ekotuotteiden seasta saattaa löytyä helmiä, kuten Hoodlamp-takit ja -hupparit.

Portobello Road Market

Laajat markkinat, jossa tarjolla paljon vintagea ja antiikkia, mutta sekaan on eksynyt myös rihkamaa. Portobellon lähistöllä on myös paljon tutustumisen arvoisia vintageliikkeitä.

Löydät kaikki kaupat listattuna Google Mapsin kartasta.

P.S. Vaatekauppojen ja kirpparien lisäksi Lontoosta löytyy jo paljon ekologista kosmetiikkaa ja ruokaa. Kannattaa ehdottomasti vierailla esimerkiksi mahtavissa Planet Organic -supermarketeissa, jossa hyllyt notkuvat pelkästään luomuruokaa!

Jaa:

4 thoughts on “Lontoo & vihreät vaatekaupat

  1. Mahtavaa!
    Kiitos ihan valtavasti tasta. Osan noista olen jo omin neuvoin loytanytkin, mutta mukaan mahtui monta aivan uuttakin tuttavuutta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.