Kashmirvillaa saadaan kashmirvuohesta, joka laiduntaa pääasiassa korkealla Aasian vuoristoissa. Materiaali on tunnettu sen pehmeydestä, keveydestä ja lämmittävyydestä.

Perinteistä kashmirvuohien kasvatusta voidaan pitää suhteellisen ekologisena, sillä pienet laumat pysyivät luonnon kantokyvyn rajoissa. Ongelmat kashmirtuotannossa ovat syntyneet vasta viime aikoina, kun markkinavoimat ovat tiputtaneet kashmirvillan hinnan liian alhaiseksi, ja siitä syystä kysyntä kasvanut. Tämä on johtanut siihen, että kashmirvuohia laiduntaa Aasian vuoristoissa moninkertainen määrä entiseen nähden. Ylilaiduntaminen aiheuttaa aavikoitumista ja luonnon monimuotoisuuden vähenemistä, sillä valtavat laumat syövät kasvillisuuden ja tallaavat maan sorkillaan.

Raakavilla sisältää paljon epäpuhtauksia ja rasvaa. Villan pesuun tarvitaan paljon vettä, kemikaaleja ja korkeaa lämpötilaa, jotta lika ja rasva saadaan eroteltua villasta. Usein jätevedet puhdistetaan riittämättömästi, mikä kuormittaa vesistöjä.

Mitä valita?

Jos valitset kashmirtuotteen, varmista, että materiaali on peräisin vastuullisesti toimivalta tilalta. Valitse laadukas tuote, ja hoida sitä oikein, jotta se on mahdollisimman pitkäikäinen.

Jaa: