MINT-messut Amsterdamissa

Viime sunnuntaina ja maanantaina, 22.-23.1.2012, järjestettiin Amsterdamissa Modefabriek-messut, jotka ovat Benelux-maiden suurimmat muotimessut ammattilaisille. Tänä vuonna tapahtuman sisällä oli oma iso osastonsa nimeltä MINT, joka keskittyi vain vastuullisiin vaatemerkkeihin. Olin mukana tapahtumassa esittelemässä Nurmi-merkin uutta syksy/talvi 2012 -mallistoa.

MINT-tapahtuman järjestäjät olivat tehneet tosi hyvää työtä valitessaan noin 20 merkkiä mukaan. Heille yhtä tärkeää oli sekä vastuullisuus että hyvä design. Tätä kombinaatiota he itse kutsuvat termillä “forward fashion”, mikä kuvaa hyvin asiaa. MINT ja siellä esillä olleet merkit olivat kaikki designiltaan mielenkiitoisia, ja lisäksi kaikki merkit toimivat aidosti ekologisesti ja eettisesti. Olin erittäin iloinen, että sain olla mukana tässä tapahtumassa!

Nurmi-merkin lisäksi esillä oli monia mielenkiintoisia merkkejä, joista seuraavassa parhaimpia:

In bloom London on valloittava alusvaatemerkki Lontoosta, joka valmistaa tuotteet Ranskassa käyttäen materiaaleinaan luomupuuvillaa ja lyocellia.

Saksalainen Format tekee vastuullisia vaatteita sekä miehille että naisille.

OAT on hollantilainen tennarimerkki, jonka kengät ovat biohajoavia: materiaaleina he käyttävät mm. luomupuuvillaa, hamppua ja pohjissa biohajoavaa muovia – ilman haitallisia kemikaaleja.

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.