Näin syntyi Nurmi Design

Tämä blogi keskittyy pääasiassa yleisiin ekoaiheisiin, mutta tähän väliin muutama sana myös minusta ja työstäni.

Kuten arvata saattaa, ekoilu on vienyt sydämeni. Se alkoi askel askeleelta lukioiässä, ihan tavallisten, pienten asioiden puitteissa: enemmän kirppareilla käyntiä, vähemmän lihansyöntiä. Aloittaessani vaatesuunnittelun opinnot vuonna 2003 Lahden Muotoiluinstituutissa, en kuitenkaan vielä ollut kovin vihkiytynyt ympäristöasioihin, enkä sen tarkemmin ajatellut ristiriitaa uravalintani ja ekologisuuden välillä.

Vasta muutaman vuoden opiskeltuani aloin pohtia vaatesuunnittelijan ammattia: onko järkeä tuottaa tähän maailmaan enää lisää vaatteita? Opinnäytetyöni aihetta miettiessäni törmäsin kirjaan, joka perehtyi muotoilun ajattomuuteen ja kestävään kehitykseen teollisen muotoilun näkökulmasta. Aloin pohtia, miten näitä samoja ajatuksia voisi hyödyntää vaatesuunnittelussa. Tästä muotoutui opinnäytetyöni (kuva alla) keskeinen sisältö.

Valmistuttuani keväällä 2007 menin töihin L-Fashion Group Oy:n Icepeak-tuotemerkille (kuva alla), jossa toimin suunnittelijana aina vuoden 2010 loppuun saakka.

Tänä aikana kyti kuitenkin kiinnostus ekologisuutta ja eettisyyttä kohtaan. Kolusin nettiä, luin kirjoja ja tutustuin aiheeseen lisää. Keväällä 2008 päätin perustaa tämän Vihreät Vaatteet -blogin, sillä ajattelin keräämäni tiedon kiinnostavan myös muita. Ja taisin olla oikeassa: teitä lukijoita on ollut hämmentävän paljon – kiitos siitä!

Olin alusta alkaen kirjoittanut blogissa eri ekomerkeistä ja myös nettikaupoista. Vielä vuonna 2008 Suomen ekovaatetarjonta oli kovin pientä, ja halusin omalta osaltani laajentaa Suomen tarjontaa. Niin syntyi blogin kylkeen Vihreät Vaatteet -verkkokauppa.

Myös ajatus omasta vastuullisesta vaatemerkistä oli kytenyt ajatuksissa jo pitkään, mutta päivänvalon oma Nurmi-mallisto (kuva alla) sai keväällä 2010. Merkki on viettänyt talven ajan hiljaiseloa, mutta kevään, kesän ja syksyn aikana tulette kuulemaa paljon lisää!

Tämän vuoden alusta alkaen olen toiminut päätoimisena yrittäjänä – nyt saan siis panostaa kaiken aikani ekologisuuteen ja eettisyyteen! Nurmi Design -yritykseni pitää sisällään edelleen verkkokaupan pyörittämistä ja oman malliston tekemistä, mutta myös monenlaista muuta vastuulliseen vaateteollisuuteen liittyen: suunnitteluprojekteja, luennointia, asiantuntijapalveluita ja paljon muuta. Voit lukea lisää juuri avatuilta Nurmi Design -sivuilta osoitteesta www.nurmidesign.fi

Jaa:

2 thoughts on “Näin syntyi Nurmi Design

 1. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who has been conducting
  a little homework on this. And he in fact ordered me
  breakfast simply because I discovered it for him… lol.
  So allow me to reword this…. Thanks for the meal!
  ! But yeah, thanx for spending some time to talk about this issue here
  on your website.

 2. If you are going for finest contents like me, just go to see this website everyday for the reason that it provides
  feature contents, thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.