Näin syntyi Nurmi Design

Tämä blogi keskittyy pääasiassa yleisiin ekoaiheisiin, mutta tähän väliin muutama sana myös minusta ja työstäni.

Kuten arvata saattaa, ekoilu on vienyt sydämeni. Se alkoi askel askeleelta lukioiässä, ihan tavallisten, pienten asioiden puitteissa: enemmän kirppareilla käyntiä, vähemmän lihansyöntiä. Aloittaessani vaatesuunnittelun opinnot vuonna 2003 Lahden Muotoiluinstituutissa, en kuitenkaan vielä ollut kovin vihkiytynyt ympäristöasioihin, enkä sen tarkemmin ajatellut ristiriitaa uravalintani ja ekologisuuden välillä.

Vasta muutaman vuoden opiskeltuani aloin pohtia vaatesuunnittelijan ammattia: onko järkeä tuottaa tähän maailmaan enää lisää vaatteita? Opinnäytetyöni aihetta miettiessäni törmäsin kirjaan, joka perehtyi muotoilun ajattomuuteen ja kestävään kehitykseen teollisen muotoilun näkökulmasta. Aloin pohtia, miten näitä samoja ajatuksia voisi hyödyntää vaatesuunnittelussa. Tästä muotoutui opinnäytetyöni (kuva alla) keskeinen sisältö.

Valmistuttuani keväällä 2007 menin töihin L-Fashion Group Oy:n Icepeak-tuotemerkille (kuva alla), jossa toimin suunnittelijana aina vuoden 2010 loppuun saakka.

Tänä aikana kyti kuitenkin kiinnostus ekologisuutta ja eettisyyttä kohtaan. Kolusin nettiä, luin kirjoja ja tutustuin aiheeseen lisää. Keväällä 2008 päätin perustaa tämän Vihreät Vaatteet -blogin, sillä ajattelin keräämäni tiedon kiinnostavan myös muita. Ja taisin olla oikeassa: teitä lukijoita on ollut hämmentävän paljon – kiitos siitä!

Olin alusta alkaen kirjoittanut blogissa eri ekomerkeistä ja myös nettikaupoista. Vielä vuonna 2008 Suomen ekovaatetarjonta oli kovin pientä, ja halusin omalta osaltani laajentaa Suomen tarjontaa. Niin syntyi blogin kylkeen Vihreät Vaatteet -verkkokauppa.

Myös ajatus omasta vastuullisesta vaatemerkistä oli kytenyt ajatuksissa jo pitkään, mutta päivänvalon oma Nurmi-mallisto (kuva alla) sai keväällä 2010. Merkki on viettänyt talven ajan hiljaiseloa, mutta kevään, kesän ja syksyn aikana tulette kuulemaa paljon lisää!

Tämän vuoden alusta alkaen olen toiminut päätoimisena yrittäjänä – nyt saan siis panostaa kaiken aikani ekologisuuteen ja eettisyyteen! Nurmi Design -yritykseni pitää sisällään edelleen verkkokaupan pyörittämistä ja oman malliston tekemistä, mutta myös monenlaista muuta vastuulliseen vaateteollisuuteen liittyen: suunnitteluprojekteja, luennointia, asiantuntijapalveluita ja paljon muuta. Voit lukea lisää juuri avatuilta Nurmi Design -sivuilta osoitteesta www.nurmidesign.fi