Nanso Group & tie vastuullisuuteen

Nanso Group Oy julkisti viime viikolla lupauksensa vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Näyttäisi siltä, että yrityksellä on aito into ja kiinnostus viedä vastuullisuus kaikille yrityksen osa-alueille. Lupakset ovat toki vain lupauksia, mutta näin avoimesti niistä kertominen ja konkreettisten toimenpiteiden sisällyttäminen lupauksiin on jo iso askel eteenpäin.

Kaikki Nanson lupaukset vastuullisemman vaateteollisuuden puolesta on luettavissa Nanson sivuilta.

Näiden lupausten lisäksi nettisivuille lisätään konkreettisia toimenpiteitä ja tuloksia. Esimerkiksi yhtenä heidän tavoitteenaan on tuottaa vähintään 20% energiatarpeista uusiutuvalla energialla vuoteen 2015 mennessä. Tämä ei jää vain sanahelinäksi paperille, vaan nettisivuilla kerrotaan käytännön toteutuksesta: “Olemme aloittaneet Pöyryn avustuksella projektin toimipisteidemme energiankulutuksen nykytilanteen kartoittamiseksi ja uusien säästökohteiden löytämiseksi keväällä 2012 . Tuloksista kerromme näillä sivuilla vuoden 2012 kuluessa.

Nanso pyrkii löytämään myös materiaalien osalta ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. He luettelevat sivuillaan, mitä ekologisia tuotteita heillä on jo entuudestaan valikoimissa:

Vuonna 2011 valikoimastamme löytyi:
14 Reilun kaupan puuvillasta valmistettua tuotetta
77 bambuviskoosi-tuotetta
103 lyocell-tuotetta
10 kierrätyspolyesteri-tuotetta

Ekologisten materiaalien lisäämisestä ei ollut tarkkoja lukuja, mutta toivottavasti prosenttiosuus kasvaa seuraavien vuosien aikana huimasti! Ensimmäinen askel olisi varmastikin tavanomaisen puuvillan vaihtaminen luomuun sekä lisäksi löytää uusia innovatiivisia materiaaleja korvaamaan perinteisiä ympäristöä kuormittavia vaihtoehtoja.

On myös erittäin hienoa lukea, että Nanso tekee osansa suomalaisen vaate- ja tekstiiliteollisuuden säilyttämisen eteen: “Koulutamme uusia työntekijöitä tekstiilituotannon työtehtäviin Nanso Groupin oman kisälliohjelman avulla, joka käynnistyy vuonna 2013.

Lupauksiin mitä ilmeisemmin kuuluu myös läpinäkyvyyden ja avoimuuden lisääminen. Tästä viitteitä antaa jo Nanso-blogin avaaminen, jossa henkilöstä kertoo Nanson vastuullisuudesta arjen teoissa.

On mahtavaa, että Nanso on lähtenyt tälle avoimuuden tielle ja rohkeasti antaa niin lupauksia kuin tekee konkreettisia tekoja vastuullisuuden saavuttamiseksi. Heidän päämääränään ei ole enempää eikä vähempää kuin “olla Suomen vastuullisin vaatetusteollisuusyritys ja vastuullisen liiketoiminnan edelläkävijä perustamalla vastuullisuustyönsä konkreettisille toimenpiteille, jotka houkuttelevat myös kuluttajat osallistumaan“.

Kuva & lainaukset: Nanso Group Oy

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.