Outdoor-messut ekoilee

Olin työni puolesta Outdoor-messuilla Saksan Friedrichshafenissa. Messuilla esiteltiin outdoor-henkisiä vaatteita, kenkiä, reppuja, telttoja jne. Ilokseni huomasin, että tämänvuotisten messujen pääteemana oli “The Challenge of Sustainability”. Tarjolla oli paneelikeskusteluja ja luentoja mm. yrityksen yhteiskuntavastuusta, ilmastonmuutoksesta ja Outdoor-merkkien vastuullisuudesta muuttuvassa yhteiskunnassa.

Yllättävän moni merkki on vihertynyt ainakin hieman ja ottanut uuden ekologisemman näkökulman. Toivottavasti nämä vihertymisen merkit eivät ole vain markkinointitaktiikkaa, vaan yrityksen aidosti ovat sisäistäneet ekologisuuden ja yhteiskuntavastuun tärkeyden. Ekologisuus näyttäisi todella olevan menossa valtavirran suuntaan, jos kerran tällaisetkin Outdoor-messut ovat ottaneet asiakseen vihreyden.

Seuraavassa muutama poiminta messujen ekoilusta:

Timberlandin Earthkeepers-mallistosta löytyy mm. kenkiä ja laukkuja kierrätetyistä muovipulloista.

Eider käyttää Reilunkaupan puuvillaa.

Icebreaker käyttää merino-villaa, jonka tuotannossa on otettu eläinten oikeudet ja hyvinvointi huomioon. Elokuussa 2008 Icebreaker tulee ottamaan käyttöön koodijärjestelmän, jonka avulla jokaisen tuotteen tuotantoketju voidaan selvittää Icebreakerin nettisivujen kautta.

Joillain kangasvalmistajilla oli valikoimissaan ekologisia ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä kankaita, kuten Labtexillä.

Samsoniten Terrea-laukujen kangas on 100% kierrätettyä. Messuilla Samsoniten standille oli mahdollisuus jättää pääsylipun muovinen kotelo, jonka Samsonite käyttää edelleen kierrätyslaukuissaan.

Nämä messut olivat tosin vain pienen aavistuksen verran ekologiset verrattuna esim. Pariisissa pidettävään Ethical Fashion Show -tapahtumaan. Siellä on esillä noin sata ekologista ja eettistä merkkiä ympäri maailmaa. Voi sinne kun pääsisi..

Jaa:

2 thoughts on “Outdoor-messut ekoilee

  1. Kuule Anniina, oletpas saanut aikaan kivat sivut. Tervetuloa seuraaville Ethical Fashion Show messuille, asun suht. lähellä Pariisia ja voit yöpyä meillä, olen itsekin menossa messuille. Terv. Tuula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.