Pants to Poverty haluaa eroon endosulfaanista

Pants to Poverty on brittiläinen alusvaatemerkki, joka tekee alkkareita alusta loppuun eettisesti ja ekologisesti. Merkki on ollut mukana monessa kampanjassa, joiden tarkoituksena on tehdä vaatebisneksestä reilumpaa ja puhtaampaa.

Nyt Pants to Poverty pyöräyttää käyntiin oman kampanjan myrkyllistä torjunta-ainetta endosulfaania vastaan. Endosulfaani on maanviljelyssä laajasti käytetty hyönteismyrkky, jonka takia tuhannet maanviljelijät menettävät henkensä vuosittain, sekä miljoonia kaloja kuolee ja suuria maa-alueita turmeltuu. Aine on kielletty jo yli 50 maassa, mukaan lukien koko Euroopan unioni, mutta esimerkiksi Intiassa se on edelleen sallittu. Erityisen hankalaksi Intian tilanteen tekee se, että Intian hallitus ei tue aineen kieltoa.

Ainoa monikansallinen yhtiö, joka valmistaa yhä endosulfaania, on Bayer. Bayerin tunnuslause “Science For A Better Life” ei taida käydä toteen: tämän viheliäisen myrkyn takia tuhansien, ellei miljoonien ihmisten elämänlaatu on kaikkea muuta kuin parantunut.

Ensi tiistaina, 7.7.2009, klo 13 eri puolilla maailmaa pärähtää käyntiin Pants Amnesty, jossa pahat alkkarit vaihtuvat hyväksi. Tapahtumassa kootaan yhtään mahdollisimman paljon ihmisiä, jotka haluavat eroon turjunta-aineiden näyteisistä, epäeettisistä alkkareistaan. Alushousut ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan osuva esimerkki vaateteollisuuden kiemuroista. Epäeettiset alkkarit voi lähettää suoraan paikalliselle Bayerille, jossa samalla vaaditaan Bayeria lopettamaan endosulfaanin käyttö ja jakelu kaikkialla maailmassa.

Alla klippi Pants Amnesty -kampanjasta:

Tämä alkkaritempaus on alkusysäys isolle kampanjalle, jossa on mukana kansainvälisiä organisaatioita, viljelijoitä Intiassa ja paljon asiasta kiinnostuneita kuluttajia. Tavoitteena on levittää tietoa vaatetuotannon epäeettisyydestä ja ympäristönäkökulmista, sekä ennen kaikkea saada viimeinen niitti pitkään jatkuneelle kiistalle endosulfaanin käytöstä.

Kuvat: Pants to Poverty
Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.