Pants to Poverty – rauhaa ja rakkautta!

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä alkkarisi pitävät sisällään? Yksiin alushousuihin tuhraantuu satojan litroja vettä, monta kiloa hiilidioksidia ja tuhottomasti torjunta-aineita. Nämä torjunta-aineet voivat saastuttaa vesistöjä ja ympäristöä, sekä aiheuttaa viljelijöiden sairastumisen. Jopa valmiissa alkkareissa kaupan hyllyllä voi olla jäämiä näistä torjunta-aineista sekä muista kemikaaleista, joita on käytetty värjäyksessä ja viimeistelyssä.

Tämän lisäksi alipalkatut työntekijät ompelevat alkkareita kellon ympäri kelvottomissa työoloissa, eikä heille edes makseta työstä kunnon palkkaa. Miten muutaman euron maksavista alushousuista voisikaan jäädä tekijöille käteen juuri mitään?

Vastuulliset alusvaatemerkit Pants to Poverty ja Eco-Boudoir ovat tehneet yhteistyössä filmin, joka kertoo alusvaatteiden tuotannosta. Kannattaa katsoa:

Pants to Poverty on brittiläinen alusvaatemerkki, joka haluaa poistaa maailmasta tällaiset pahat pöksyt. He tekevät omalta osaltaan vaateteollisuudesta hieman reilumman ja vähentävät kehitysmaiden hyväksikäyttöä ja köyhyyttä. Pants to Povertyn nimeen sisältyy sanaleikki: Pants tarkoittaa alkkareita, mutta myös keskarin näyttämistä. Pants to Poverty siis näyttää keskaria köyhyydelle!

Pants to Povertyn uusi Peace and Love -mallisto on brittiläisen suunnittelijan Zakee Shariffin käsialaa. Mallisto on tehty rauhanmerkin 50-vuotisjuhlan kunniaksi, joten luvassa on paljon rauhaa ja rakkautta. Sitä ei tähän maailman aikaan ole koskaan liikaa! Kaikki malliston alushousut on tehty Reilun kaupan luomupuuvillasta – ekologisesti ja eettisesti. Lisää Pants to Povertyn alkkareita löytyy Vihreät Vaatteet -verkkokaupasta.

Tämä alusvaatemerkki ei ota maailmanparannusta liian vakavasti. Pants to Poverty on moneen otteeseen järjestänyt tempauksia, joissa pyritään rikkomaan maailmanennätys, montako ihmistä on yhtä aikaa alkkareillaan julkisella paikalla. Ehkäpä ensi kesänä Suomessakin?

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.