Rapanui – läpinäkyvää alusta loppuun

Vihreät Vaatteet -verkkokaupan yhdistyessä GreenStreetin kanssa, otan haltuuni myös nykyiset GreenStreetin vaateosastolta löytyvät tuotemerkit. Näihin paremmin tutustuessani, haluan kertoa niistä myös teille.

Rapanui-merkin takana on brittiläiset veljekset, Mart ja Rob Drake-Knight, jotka perustivat vaatemerkin vuoden 2008 alussa. Tällöin he olivat juuri valmistuneita nuoria, jolla ei laman alla ollut työpaikkoja. He eivät kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan, vaan tekivät itse itselleen työpaikat. Tästä alkoi Rapanui tarina. Merkki on lähtenyt hyvin käyntiin, ja nyt firmassa työskentelee jo 12 työntekijää.

Tässä poikien mietteitä:

Parasta Rapanuissa – rennon designin lisäksi – on merkin läpinäkyvyys. Heidän nettisivuilta löytyy valtava määrä tietoa koko tuotantoprosessista.

Sivuilla on kattavasti selitetty, miksi on valittu tiettyä materiaaleja ja toimintatapoja, ja mikä tekee niistä ekologisemman kuin muut. Esimerkkinä bambun käyttö vaatteen materiaalina: Kiistelty bambu on kyllä nopeakasvuinen ja voi olla ekologinen, mutta riippuu paljon tuotantotavoista, kuinka ympäristöystävällinen se oikeasti on. Koska bambulle ei ole varsinaista ekosertifikaattia, tieto ekologisuudesta ei juuri koskaan päädy kuluttajalle saakka. Mutta Rapanui takaa asian näin: He pitävät bambusta materiaalina, mutta haluavat olla varmoja, että se on tuotettu mahdollisimman ekosti. Siksi he käyttävät vain tehtaita, joilla on Öko-Tex 100 -tuoteturvallisuussertifikaatti ja ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Lisää aiheesta täältä.

Rapanui teettää vaatteita monessa eri tehtaassa, eri maissa. Merkki on halunnut tehdä tuotantoprosessista niin helposti jäljitettävän kuin mahdollista, joten he ovat luoneet nettisivuilleen karttasovelluksen, josta voi seurata jokaisen yksittäisen tuotteen matkan.  Kaikki Rapanui-tuotteet valmistetaan eettisissä oloissa. Eniten merkki käyttää tehtaita, joita auditoi riippumaton organisaatio Fair Wear Foundation.

Kuvat: Rapanui
Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.