Reilu kauppa 10v. – Onneksi olkoon!

Suomen Reilun kaupan edistämisyhdistys täyttää tänään 10 vuotta. Juhlavuosi, jonka teemana on Hyvä olo lähellä ja kaukana, vierähtää tänään käyntiin Finlandia-talossa.

Reilu kauppa edistää tuottajien ja ympäristön hyvinvointia kehitysmaissa, mistä juontuu teema Hyvä olo kaukana. Tämän lisäksi Reilu kauppa haluaa edistää hyvinvointia myös täällä lähellä: Hyvä olo lähellä tarkoittaa pieniä nautintoja Reilun kaupan tuotteiden parissa, hyvää oloa vastuun kantamisesta sekä Reilun kaupan yhdistämistä kotimaisuuteen (Reilun kaupan raaka-aineita yhdistettynä kotimaisiin raaka-aineisiin, työllistäen myös kotimaassa).

Reilun kaupan tuotteita on ollut Suomen markkinoilla siis jo kymmenen vuoden ajan, mutta viimeisen vuoden aikana valikoimat ovat kasvaneet hurjasti: tarjolla on niin kahvia, suklaata, hedelmiä, kukkia, kosmetiikkaa, vaatteita kuin jalkapallojakin. Reilun kaupan verkkosivuilta löytyy lista kaikista Reilun kaupan tuotteista. Myös Vihreät Vaatteet -verkkokaupan valikoimissa on Reilun kaupan vaatteita: Pants to Povertyn alushousuja sekä Armedangelsin T-paitoja ja huppareita.

Hienoa, että Reilun kaupan tuotteiden valikoima on laajentunut, eivätkä banaanit ole enää ainut reilu ostettava!

Kuvat: Reilun kaupan edistämisyhdistys
Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.