ReUse Republic

Mihin vaatekauppojen kakkoslaatuiset ja myymättä jääneet vaatteet menevät? Koska vaatekauppojen vaihtuvuus on tänä päivänä niin nopeaa, jää myös myymättä yhä enemmän ja enemmän tavaraa.  Valitettavan usein on uutisoitu siitä, kuinka nämä tuotteet ovat joutuneet suoraan kaatopaikalle. Osa vaatteista palaa jälleenmyyjille, osa takaisin tuotemerkeille. Osa vaatteista myös myydään outlet-myymälöissä ja muissa alelaareissa.

Paras ratkaisu ongelmaan olisi tuottaa vähemmän, jotta ylijäämääkin saataisiin vähennettyä. Mutta kerran tuotteet on jo tehty, on hyvä keksiä vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia ylijäämälle. Kampin kauppakeskus on osaltaan pureutunut tähän ongelmaan järjestämällä ReUse Republic -tapahtuman, jossa kahdeksan nuorta suunnittelijaa luo kauppojen ylijäämävaatteista uusia tuotteita. Tästä on kotikutoinen tuunaus kaukana. Luvassa on paljon mielenkiintoista designia!

Kahdeksan suunnittelijaa valittiin keväällä esikarsinnan kautta ja kesän aikana he valmistavat vaatteita syksyn myyntitapahtumaa varten. Allekirjoittanut on yksi näistä kahdeksasta suunnittelijasta. Alla ensimmäinen valmistamani asu:  raitapaita miesten kauluspaidasta ja jakun vuorista sekä hame, joka on muotoiltu jakusta. Lisää kuvia uusista tuotteista luvassa pian!
ReUse Republicin on ideoinut Mari Martin, joka lanseerasi konseptin alunperin Virossa. Nyt tapahtuma on rantautunut myös Suomeen!

ReUse Republic -tapahtuma järjestetään Kampin kauppakeskuksessa 18.-19.9.2010, jolloin myynnissä on kesän aikana valmistettuja uusiotuotteita.

Liity ReUse Republicin Facebook-ryhmään, josta voit lukea kuulumisia suunnitteluprosessin varrelta ja nähdä kuvia uusista luomuksista.

Jaa:

One thought on “ReUse Republic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.