Reverend Billy and the Church of Stop Shopping

Kulutusta, kulutusta ja kulutusta. Meidän kaikkien kaapit pursuavat tavaraa, mutta lisää on annettava ja saatava joka joulu. Joulu on nerokas myyntikikka: olet rakastava läheinen ja hyvä ystävä, kun annat komeita ja kalliita lahjoja. Kuka nyt haluaisi olla kitsas jouluna?

Reverend Billy and the Church of Stop Shopping on tullut pelastamaan meidät shoppailulta ja yltiöpäiseltä kulutukselta. Amen ja Hallelujah! Hänelle Mikki Hiiri on anti-kristus ja ostoskeskukset helvettejä maan päällä.

Pastori Billy sai alkunsa vuonna 1996 yhden miehen performanssista, jossa hän saarnasi kulutusta vastaan. Nyt Pastorin mukana on jo 35 henkinen kuoro ja seitsenjäseninen livebändi. Viihteen keinoin he kertovat kuluttajille, mitä alati kasvava kulutus tekee maapallollemme. Jokainen kuluttaja voi tehdä jotain estääkseen ilmastonmuutosta pahenemasta: kuluttamalla vähemmän.

Revereb Billy and the Church of Stop Shopping -projektista on tehty myös viihteellinen dokumentti What Would Jesus Buy, jonka on ohjannut Morgan Spurlock. Leffa on saanut ensi iltansa jo viime jouluna, mutta nyt vasta rantautunut Suomeen. Yllä leffan traileri.

Mitä Jeesus sitten ostaisi? Uuden Playstation 3:n!

Jaa:

2 thoughts on “Reverend Billy and the Church of Stop Shopping

 1. Hei LB,

  Ihan totta, aika monta oheistuotetta koko ilmiölle on jo kehkeytynyt. Mutta ainakin Billyn mukaan nämä kaikki tuotteet (CD, kaksi kirjaa ja leffa) ovat raportteja heidän työstään ja tehty levittäämään tätä sanomaa ympäri maailmaa. Näin muutkin voivat yhtyä tähän kulutuksen vastaiseen rintamaan.

  Ainakaan leffan kuvauksien aikana Billy oli vielä aika rahaton saarnamies. Mene ja tiedä, onko jo lyönyt rahoiksi. Toivottavasti ei alkuperäinen sanoma hautaudu kaikkien kirjojen ja CD:den alle!

  Ja vielä tarkennus, leffan on tuottanut Morgan “Super Size me” Spurlock.

 2. Hei,

  Hän ostaisi Billyn CD:n, tekisi hänen rahastoon lahjoituksen sekä menisi katsomaan hänen tuottaman elokuvan.
  How rich is this Billy boy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.