SavetheC – laukkuja kierrätetyistä purjeista

Muotoilija Harri Koskinen on suunnitellut SavetheC Oy:lle laukkusarjan kierrätetyistä purjeista. Mallisto pitää sisällään kolme eri laukkua, joista Brygga-laukku menee vaikka läppärilaukusta.  Hanko-laukku taas on sirompi ja yksinkertaisempi versio. Crew-laukkuun mahtuu tavaraa pidemmällekin reissulle:

Tässä laukussa hienoina yksityiskohtina kierrätyspurjeista otetut pronssiset helat (ks. kuva alla).

Kierrätetyt purjeet pestään luonnossa hajoavilla pesuaineilla. Varastointi, pesu ja esileikkaus tapahtuu Porvoossa, jonka jälkeen ne ommellaan Loimaalla valmiiksi tuotteiksi. Lisää laukuista ja SavetheC:n toiminnasta voi lukea yrityksen blogista.

SavetheC on vuonna 2008 perustettu yritys, joka tekee käytetyistä purjeista tuotteita uusiokäyttöön.  Yrityksen tarkoituksena on saada mahdollisimman moni käytetty purje uudelleen kiertoon, ja näin vähentää syntyvän jätteen määrää ja samalla tukea omalta osaltaan merten ja ympäristön suojelua.

Harri Koskinen on kovassa nosteessa oleva muotoilija, joka on suunnitellut laseja Iittalalle, kuoseja Marimekolle, hajuvesipullon Issey Miyakelle, tuoleja Artekille ja paljon, paljon muuta.

Harri Koskisen suunnittelema laukkusarja on ensimmäinen SavetheC:n mallisto, ja se tulee myyntiin 13.5.09.

Kuvat: SavetheC
Jaa:

2 thoughts on “SavetheC – laukkuja kierrätetyistä purjeista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.