Sock Designers -luomusukat

Kesän lopulla löysin netin ihmeellisestä maailmasta ruotsalaisen uutuuden: ekologisia, eettisiä ja esteettisiä sukkia suunnittelevan Sock Designers -merkin. Pakko jälleen sanoa: kyllä ruotsalaiset osaavat!

Sock Designersin takaa löytyy pariskunta Göteborgista, Michael ja Sofia, jotka halusivat hypätä pois hektisestä oravanpyörästä ja tehdä jotain aivan muuta. Pariskunnalle tärkeitä tekijöitä ovat design, laatu ja ekologisuus. Näistä aineksista syntyi raikas ja iloinen sukkamallisto, jonka mallit sopivat niin miehille, naisille kuin lapsillekin.

Sukissa käytettävä luomupuuvilla, jonka on sertifioinut IMO-organisaatio, on kasvatettu Turkissa. Puuvilla on kehrätty langaksi Saksassa, jossa materiaali myös värjätään GOTS-sertifikaatin mukaisesti.

Luomupuuvillan lisäksi sukkiin on lisätty hieman polyamidia (17%) tuomaan kulutuskestävyyttä ja lycraa (3%), jotta tuote pitää hyvin muotonsa. Polyamidi valmistetaan italiassa ja lycra Latviassa. Sock Designers -sukat kudotaan Latviassa paikallisessa perheyrityksessä.

Näissä sukissa yhdistyy niin hyvin vastuullisuus ja design, että halusin ottaa niitä myös Green Street -verkkokauppan valikoimiin, jonka löydät täältä.

Kuvat: Sock Designers

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.