Verta, hikeä ja T-paitoja

Kerroin aiemmin BBC:n tosi-TV-sarjasta Verta, hikeä ja T-paitoja, jossa kuusi brittinuorta lähtee töihin Intian vaatetehtaisiin ja saavat kokea tehtaiden karun arjen. Sarja näkyy nyt myös Suomessa, keskiviikkoisin kakkosella klo 20. Jaksot voi katsoa myös netistä YLE Areenalta.

Jaa:

6 thoughts on “Verta, hikeä ja T-paitoja

 1. Hei,

  painiskelen housuongelman kanssa, ajattelin, että jos saisin täältä jonkunlaisen vinkin. Eli tarvitsen uudet housut, koska vanhoja ei saa korjattua. Haluaisin niiden olevan mahdollisimman ekologiset ja eettiset. Voisitko suositella jotain hyviä vaatemerkkejä? Nettikaupoista saatavat vaatteet eivät käy, koska kokemus on opettanut, että housuja pitää aina sovittaa ennen korjaamista. Olen yrittänyt myös käydä erilaisia kirpputoreja läpi, mutta no luck! Niistä ei ikinä löydy oikeaa kokoa. Olisin jo luopunut koko hankkeesta, mutta kun oikeasti tarvitsisin sellaiset. Miksi talvellakin ei voi pitää hameita / mekkoja…

  1. Housujen suhteen Suomen ekovaatevalikoimat ovat vielä suht puutteelliset, mutta jotain jo löytyy. Esimerkiksi JC:llä on valikoimissa luomufarkkuja Levikseltä, Wranglerilta ja Crockerilta, jonka farkut ovat saaneet myös Joutsenmerkin. Myös muilla isoilla ketjuilla, kuten Lindexillä ja H&M:llä, löytyy luomufarkkuja, vaikkakin näillä firmoilla ei muutoin toiminta ole kaikista ekologisinta ja eettisintä..

   Housujen ostaminen nettikaupasta ei ole kaikista helpointa, mutta siinä suhteessa suomalaiset nettikaupat ovat hyviä, että kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus, joten voit sovittaa tuotteet kotona ja tarvittaessa vaihtaa tai palauttaa.

   Jos näillä vinkeillä et löydä sopivia ekologisia ja eettisiä housuja, seuraavaksi paras vaihtoehto on ostaa laadukkaat, pitkäikäiset ja itselle mieluiset housut, jotka tällä tapaa ovat käytön kannalta ekologinen vaihtoehto.

 2. Totta, toistoa on ihan liikaa kuten monissa sarjoissa nykyään. Vaikka leikkaamalla on yritetty lisätä draamaa turhankin paljon, on pohjimmiltaan asia kuitenkin hyvä!

 3. Katselin ekan jakson aika innoissani, mutta toka tuntui jo toistolta. Lisäksi ärsyttää tää tapa, että kelataan vanhoja kohtauksia uudelleen ja annetaan teasereita uusista jaksoista. Eikö riitä aineksia kunnon jaksoon per kerta!? Buuh.

 4. jeee!! =D kattelin sitä joskus youtubesta ku näin sen nimen tääl sun sivuilla mut ei siel ollu muistaakseni kaikkia jaksoja…kaikkien ihmisten pitäs tehdä tuo sama…itsenikin..
  kiitos tästä tiedosta siis, katon niin vähän tv:tä etten ois kyl muute huomannu =).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.