Vihreät Vaatteet suosittelee: parhaat kirjat vastuullisesta vaateteollisuudesta

Kun vuoden 2006 tienoilla aloin haalia tietoa vastuullisesta vaateteollisuudesta, ei aiheesta oltu kirjoitettu yhtään kattavaa opusta. Nyt asia on jo aivan toisin: vastuullisista vaatteista löytyy jo monta erittäin kiinnostavaa kirjaa englanniksi ja muutamia jo suomeksikin.

Näistä seuraavassa parhaimpia:

Sustainable-Fashion

Kate Fletcher: Sustainable Fashion and Textiles: Design Journeys

Jos luet yhden kirjan vastuullisesta vaateteollisuudesta, lue tämä. Erittäin kattava tietopaketti laaja-alaisesti niin materiaaleista, tuotannosta kuin kierrätyksestäkin, mutta toisaalta kirjassa avataan kiinnostavasti myös vaateteollisuuden syvempiä ongelmia liittyen koko kulutuskulttuuriimme – eikä jäädä vain luettelemaan vain ongelmia, vaan tarjotaan myös ratkaisuja. Kirja julkaistu alunperin jo vuonna 2008, mutta vuonna 2014 kirjasta ilmeistyi täysin uusittu toinen painos.

hyvan-mielen-vaatekaappi-ratkaise-omat-vaatepulmasi-ja-samalla-globaalin

Rinna Saramäki: Hyvänmielen vaatekaappi

Vaikka kansi saattaa viedä mielikuvat chic lit -kirjoihin, on sisältö täyttä asiaa. Hauskasti ja innostavasti kirjoitettu kirja siitä, miten jokainen meistä voi ottaa askeleita kohti vihreämpää vaatekaappia.

apracticalguidetosustainablefashion

Alison Qwilt: A practical guide to sustainable fashion

Kuten nimikin jo kertoo, kirja antaa laaja-alaisen läpileikkauksen vastuullisesta vaatteesta, erityisesti suunnittelijan näkökulmasta.

puuvillan_likainen_tarina

Gunilla Ander: Puuvillan likainen tarina

Kirja avaa mielenkiintoisesti niin ekologisia, eettisiä kuin erityisesti maailmanpolitiikkaan kytkeytyneitä pulmia, joita puuvillan viljelyyn liittyy maailmanlaajuisesti.

thesustainablefashionhandbook

Sandy Black: The Sustainable Fashion Handbook

Suuri kirja pitää sisällään suurta asiaa: paljon ajatuksia vaateteollisuuden nykytilasta ja uusista visioista. Visuaalisesti mielenkiintoinen kirja, jossa paljon esimerkkejä tuotemerkeistä ja suunnittelijoista kauniilla kuvilla höystettynä.

//

Osaa näistä kirjoista löytyy Suomestakin kirjakaupoista ja kirjastoista. Jos satut sijaitsemaan lähellä Lahtea, näitä ja monia muita kirjoja voi laitana pyörittämästäni Nurmi-vaatelainaamosta, jossa tarjolla Nurmi-merkin vaatteiden lisäksi laaja kattaus kirjoja liittyen vastuulliseen vaateteollisuuteen.

nurmi-clothing-library-vihreatvaatteet