Vihreitä vaatemerkkejä – osa 1

Maailmalta löytyy jo iso liuta vaatemerkkejä, jotka ovat ekologisia ja eettisiä SEKÄ suunnittelultaan mielenkiintoisia. Tässä molemmat kriteerit täyttäviä merkkejä:

PEOPLE TREE

Tämä brittiläinen merkki on uranuurtaja Reilun kaupan vaatteissa. Se oli ensimmäinen yritys Iso-Britanniassa, jolla on sekä Reilun kaupan merkki että Soil Association -sertifikaatti.

MISERICORDIA

Misericordia on perulainen yritys, jonka tuotteet tehdään alusta loppuun saman katon alla, ilman alihankkijoita, Perussa tuotetuista materiaaleista. Misericordian nettisivuilla kerrotaan laajasti yrityksen ekologisuudesta ja eettisyydestä (niinkin yksityiskohtaista tietoa kuin työntekijöiden työajat ja palkat).

KUYICHI

Tämän hollantilainen merkin tuotteet on valmistettu luonnonmukaisista materiaaleista sekä ne täyttävät Reilun kaupan kriteerit.

EDUN

Merkin päätarkoituksena on tukea kehitysmaita ei niinkään hyväntekeväisyyden kautta, vaan edistämällä työllisyyttä paikallisissa yhteisöissä, erityisesti Afrikassa. EDUN-merkin perusti U2:n Bono vaimonsa kanssa vuonna 2005.

DEL FORTE DENIM

Jos asuisi USA:ssa tämä merkki olisi mitä ekologisin: tuotteet on suunniteltu ja tehty USA:ssa 100% luonnonmukaisesta puuvillasta.

LOOMSTATE

New Yorkista lähtöisin oleva merkki, joka käyttää tuotteissaan vain luonnonmukaisesti tuotettuja materiaaleja.

THTC

Brittiläinen merkki, joka tekee hampusta T-paitoja sekä muita trikootuotteita. Tärkeä osa tuotteita on printit, joista lähes kaikki on tehty vesipohjaisilla väreillä. THTC pyrkii paraikaa saamaan tuotteilleen Reilun kaupan merkin, vaikkakin tuotteet jo nyt täyttävätkin nämä standardit. THTC:lla on nettikauppa, josta voi ostaa merkin tuotteita.

Jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.