Vihreitä vaatemerkkejä – osa 5

Ekologisia vaatemerkkejä tuntuu tupsahtelevan ilmoille paljon nopeampaa, mitä ehdin niitä tänne listaamaan. Mutta parempi näin, että ekovaatteet porskuttaa eteenpäin vauhdilla.

Usealla vaatemerkillä on mallistossaan ainakin yksi tai kaksi luomupuuvillaista T-paitaa, mutta näissä postauksissa keskityn merkkeihin, joiden koko mallisto on ekologinen tai eettinen tai parhaimmillaan molempia.

Luulin aluksi, että Cheap Monkey ja Cheap Monday on sama juttu, mutta ilmeisesti näillä kahdella ei ole mitään tekemistä keskenään. Brittiläinen Cheap Monkey tekee luomupuuvillaisia printti-T-paitoja, joilla on Öko-Tex -merkintä. Cheap Monkeyn tuotannon eettisyyttä valvoo Fair Wear Foundation.

EDIT 8.11.2008: Cheap Monkey tunnetaan nykyisin nimellä THOKKTHOKK (syynä juurikin nämä Cheap Monday -sekaannukset).

Vihreitä alkkareita! GreenKnickers tekee alusvaatteita naisille ja miehille Reilun kaupan luomupuuvillasta, hampusta ja bambusta, sekä myös kierrätetystä materiaalista.

Åsa and Taneale tarjoaa Reilun kaupan puuvillaa ja kierrätettyjä materiaaleja.

Steward & Brown on jo pitkään tehnyt vaatteita ekologisista ja eettisistä lähtökohdista. Steward & Brownin tuotteissa käytetään mm. luomupuuvillaa, hamppuja ja tehtaiden ylijäämäkankaita.

Jaa:

2 thoughts on “Vihreitä vaatemerkkejä – osa 5

  1. Totta, El Naturalista puuttuu listasta, pitää lisätä. Ja muitakin ekologisia kenkämerkkejä ois vielä jemmassa, joten pitää tehdä pian uusi kenkäpostaus. Kiitos vinkistä!

  2. Vihreistä kengistä näyttää puuttuvan kokonaan El Naturalista. Niillä on laaja ekologinen kenkämallisto, mitä saa myös Suomesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.