Vihreitä vaatemerkkejä – osa IV: ekoluksus

Tämänkertaisesta postauksesta tulikin varsin luksuspainotteinen. Nykyään on markkinoilla jo monta “eko-luksukseksi” itseään kutsuvaa vaatemerkkiä: tehdään hienosti suunneltuja tuotteita laadukkaasti, ekologisista ja eettisistä materiaaleista. Muuten luksus ja ökyily on aika turhaa, mutta tällainen oikeasti ekologinen luksus toimii. Hinnat saattavat olla aika korkeita, mutta ainakin tuotteita ostetaan vähemmän, yhtä tuotetta pidetään kauemmin ja arvostetaan enemmän. Jos täytyisi rahaa johonkin tuhlata, mieluummin ekologisiin tuotteisiin kuin katumaastureihin ja vuittoneihin.

FIN

Norjalainen FIN tekee laadukkaita tuotteita ekologisista ja eettisistä materiaaleista. FIN käyttää materiaaleinaan mm. Reilun kaupan luomupuuvillaa, villisilkkiä ja luomualpakkaa.

Linda Loudermilk
Yhdysvaltalainen suunnittelija Linda Loudermilk käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja materiaaleja luodessaan innovatiivisia ja naisellisia vaatteitaan. Valmisvaatteiden lisäksi hän tekee couture-vaatteita ”Luxury Eco”-linjallaan. Tavallisempien ekologisten materiaalien lisäksi hän käyttää uudenlaisia kankaita kuten Eco-Spun, joka on kierrätetyistä pulloista valmistettua lampaannahan tapaista kangasta, ja soya, joka on tehty soijapavuista, sekä sasawashi, joka on sekoistus bambua ja riisipaperia.

Rianne de Witte

Hollantilainen Rianne de Witte tekee hienostuneita vaatteita, joissa tärkeää on tarkkaan mietityt yksityiskohdat. Hänen tuotemerkkinsä on mukana MADY-BY -organisaatiossa, joka takaa tuotteiden ekologisuuden ja eettisyyden. Tuotteita voi oman nettikaupan lisäksi ostaa mm. The Natural Storesta.

Camilla Norrback

Suomenruotsalaisen Camilla Norrbackin malliston vaatteet ovat korkealaatuisia, eettisesti tuotettuja sekä ekologisia niin materiaaliensa, tuotantonsa kuin värjäyksensä puolesta. Merkin nettisivuilla kuvaillaan tuotteita näin:

“A garment of the highest quality that is justly manufactured as well has an entirely new dimension – the wearer can feel both beautiful and proud. This is the modern luxury, what we at camilla norrback call ecoluxury!”

NOIR

Noir on tanskalainen vaatemerkki, joka pyrkii tuottamaan mallistonsa mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti. Noirin haluaa tehdä oman osansa laajentaakseen luomupuuvillan markkinoita: Noirin yhteyteen on perustettu yritys nimeltä Illuminati II, jonka tarkoituksena on tuottaa Reilun kaupan luomupuuvillaa Ugandasta, ja jälleenmyydä sitä muille vaatemerkeille. Ensimmäiset kankaat tulevat markkinoille 2009.

Jaa:

4 thoughts on “Vihreitä vaatemerkkejä – osa IV: ekoluksus

  1. Hei! Hauska törmätä näihin sivuihin ja hyviin vinkkeihin! Täytyy seurata jatkossakin mitä kirjoittelet. :-) Camilla Norrback on muuten suomalainen suunnittelija, Pietarsaaresta muistaakseni,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.