Vitidesign – suomalaista vihreilyä

Kerrankin löytyi suomalainen, ekologinen vaatemerkki, jonka tuotanto on vieläpä suurimmalta osin Suomessa, nimittäin Vitidesign. Tämänhetkisestä mallistosta löytyy muutama luomupuuvillainen T-paita sekä hipsterit. Tuotteet näyttävät hyviltä: selkeitä, yksityiskohdiltaan mietittyjä, eikä tietoakaan “hippiekoilusta”. Nettisivuilta löytyy hyvin tietoa materiaaleista ja tuotannosta:

Malliston pääasiallisena materiaalina on luomupuuvilla, joka on viljelty USA:ssa. Kuitu kehrätään langaksi Sveitsissä, ja se neulotaan trikooksi, valkaistaan ja viimeistetään Suomessa. Sveitsiläinen luomusertifiointi EKO-label CU5014 koskee kaikkia trikoon tuotantovaiheita.”

Vaatteita voi ostaa Vitidesignin verkkokaupasta sekä muutamalta jälleenmyyjältä Turusta. Toivottavasti nämä tuotteet löytävät käyttäjänsä ja tulevaisuudessa voidaan nähdä lisää Vitidesignin tuotoksia!

Jaa:

2 thoughts on “Vitidesign – suomalaista vihreilyä

  1. Se on harmi, että kyseisiä paitoja saa vain muutamassa koossa. Mutta luulen, että firman pienuudesta johtuen heillä ei ole resursseja sarjoa ja teettää paitoja valtavan laajalla kokohaitarilla. Toivottavasti tulevaisuudessa heidänkin valikoima laajenee!

    Noin äkkiseltään katselin joidenkin ekologisten nettikauppojen kokoja: T-paidoista suurin koko oli esim. Karmashopissa Pranan paita XL, American Apparelin luomu-T-paita 2XL ja The Natural Storessa People Treen paita UK 16 eli koko 44. Eli kyllä suurempiakin kokoja on olemassa!

  2. Niimpä niin, vain hoikat ja normaalipainoiset naiset ovat sopivaa mainosta näille vaateille… Ei löydy kokoja 42,44,46. Taitaa olla turha haaveilla ekologisista vaatteista näin 20 kiloa ylipainoisena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.