Julkaisut

Rakastan ja vihaan vaatteita -tietokirja, 9/2021

Vastuullisista vaatteista puhutaan enemmän kuin koskaan, mutta mitä vastuullisuus oikeastaan tarkoittaa? Mistä voi tietää, mikä on oikeasti ekologista ja eettistä? Entä kenen vastuulla on estää liikakulutuksen ilmastokriisiä kiihdyttävät vaikutukset?

Rakastan ja vihaan vaatteita on pitkään vaatealalla toimineen Anniina Nurmen henkilökohtainen tilinteko ja asiantunteva sukellus nykymuotoiseen vaateteollisuuteen. Teoksessaan hän avaa vaatetuotannon ongelmia ymmärrettävästi ja kaunistelematta sekä pohtii, miten alan rakenteiden pitäisi muuttua, jotta voisimme taas rakastaa vaatteitamme. Kirja tarjoaa lukijalle eväitä oman vaatesuhteen ja kuluttajuuden kriittiseen tarkasteluun ja auttaa näkemään viherpesun läpi.


Julkaistu 16.9.2021

  • Kustantamo: S&S
  • Ulkoasu: Tomi Leppänen
  • Taitto: Nora Kitinmäki
  • Painotalo: Otavan Kirjapaino Oy

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on tukenut kirjan kirjoittamista.

Lue Rakastan ja vihaan vaatteita -kirja

Kirja myynnissä kustantamo S&S:n verkkokaupassa ja muissa kirjakaupoissa (kysy kirjaa paikallisen kirjakaupan valikoimiin, jollei se vielä siellä ole). Kirja on myös lainattavissa kirjastosta ja kuunneltavana ääni- ja e-kirjana suoratoistopalveluista.

Anniina Nurmi on tehnyt palveluksen meille kaikille, joita vaatebisneksen etiikka mietityttää. Alaa pitkään ja monessa roolissa seurannut Nurmi avaa vaatteiden tuotantoketjun niin perusteellisesti ja kiinnostavasti kuin sen voi avata. Asiantuntijana hän vastaa sellaisiinkin kysymyksiin, joita tavallinen tunikankuluttaja ei tule edes ajatelleeksi. Ja selkeästi! Teos on arvokas ja tyhjentävä opas kaikille vaatteiden rakastajille. 

Riikka Lehtovaara / Kotiliesi

Aiemmat julkaisut

Vihreät vaatteet -opas, 2017