Kuusi vaatetta kuukauden ajan

Uusi Musta haastoi minut mukaan kuuden vaatteen haasteeseen, jossa tarkoituksena on käyttää syyskuun ajan vain ja ainoastaan kuutta vaatetta. Otin haasteen innolla vastaan.

Pukeutumiseni kulkee sykleittäin: tietyllä ajanjaksolla on tietyt lempivaatteet, jolloin en muuta haluaisi käyttääkään. Tavallaan kuuden vaatteen valinta oli helppoa, sillä otin mukaan ne nykyiset lempivaatteet, joita on helppo yhdistellä eri asusteisiin.

Tässä minun kuuden suora:
1. Sininen trikoomekko kirpparilta Lontoosta
2. Oman NURMI-merkin musta Elsa-mekko, materiaalina luomupuuvilla
3. Ascension-merkin musta mekko, materiaalina bambu
4. Sininen silkkimekko kirpparilta Lahdesta
5. Musta neule kirpparilta Lahdesta
6. Nanson musta neule kirpparilta Lahdesta

Eli paljon kierrätettyä, vähän uutta, mutta sekin ekoa. Väreistä musta saa voiton, sillä se on helpoin ja eniten käyttämäni väri.

Säännöistä vielä sen verran, että näiden kuuden vaatteen lisäksi erikseen ovat alusvaatteet, ulkovaatteet, urheiluvaatteet, kengät ja asusteet. Joku voisi sanoa, että tämä on liiankin helppoa. Jokainen voikin säätää vaikeustason itselle sopivaksi ja ottaa kuuteen vaatteeseen mukaan vaikka kaiken päällensä pukemansa aina kengistä ja alkkareista alkaen!

Kaiken kaikkiaan tämä haaste on mainio tilaisuus tutustua oman vaatekaappinsa sisältöön ja kulutustottumuksiinsa. Tarvitseeko sitä oikeasti kaiken tämän, jos kuudellakin vaatteella pärjää? Itse aion jälleen kerran tutkia kaappini läpikotaisin ja valikoida tavaraa kirppikselle vietäväksi. Ja ehdottomasti tämän jälkeen vaatekaupassa tai kirpparilla jää miettimään, pääsisikö kyseinen vaate kuuden vaatteen valikoimaan, kuten Uuden Mustan Terhikin pohdiskeli.

Huomenna se alkaa: syyskuun ajan vain 6 vaatetta!

P.S. Jos olette TV:n ääressä huomenaamulla, katsokaa Ylen Aamu-TV noin klo 8.20. Siellä minä, Pupulandia-blogin Jenni ja Uuden Mustan Terhi kertomassa haasteesta lisää!

Jaa:

8 thoughts on “Kuusi vaatetta kuukauden ajan

    1. Jokainen toki kokee tämän omalla tavallaan. Minulle vaatteet on tärkeä osa persoonani ilmaisua, joten siinä mielessä en koe sitä pelkästään pinnallisena. Ja toinen puoli: tämän haasteen tärkeä pointti ainakin minulle on se, että mietin vielä entistäkin tarkemmin mitä tarvitsen ja mitä en. Eli ehkä tämä haaste saa elämään niukemmin jatkossa.

  1. Vannoutuneena farkkutyttönä ihmettelin äsken aamu-tv:tä katsoessa miten todellakin pärjäät noin ‘keveästi’, mutta koska tuo vaatteiden esittely jäi ohjelmassa kesken, niin neuleita ei oikein bongannut. Kokoelmasi näyttää hyvinkin käyttökelpoiselta eli uskon mekko-ihmisen tulevan toimeen mainiosti :-)

    1. En meinannut! Valinnoissani on vain mekkoja, joten niiden kanssa menen sukkahousuilla (jotka taidetaan kategorioida alusvaatteisiin, eikä niitä lasketa kuuteen mukaan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.