Kate Fletcher: Sustainable Fashion and Textiles – Design Journeys

Jos olen aiemmin hehkuttanut löytämiäni ekomuotikirjoja, niin joudun muuttamaan asteikkoani: Kate Fletcherin kirja Sustainable Fashion and Textiles – Design Journeys on ehdottomasti paras ekologisesta ja eettisestä vaateteollisuudesta tähänasti lukemani kirja.

Kirjassa syvennytään monelta kantilta vaateteollisuuden kestävyyteen. Fletcher kertoo mm. eri materiaalien ekologisuudesta ja uusista materiaali-innovaatioista, sekä tavoista, jolla vaatteen tuotantoprosessin eri vaiheita voidaan vihertää. Näiden lisäksi kirjassa pohditaan vaatteen käytön ympäristövaikutuksia, ja niiden ennaltaehkäisyä mm. suunnittelun kannalta, sekä vaatteen uusiokäyttöä ja kierrättämistä.

Tämän tuotelähtöisen osuuden lisäksi kirja avaa myös aivan uusia näkökulmia ajatella kestävyyttä vaateteollisuudessa: kuinka koko kulutuskulttuuria ja vaateteollisuuden tapaa toimia tulee muuttaa, jotta saavutetaan pitkällä aikavälillä todellisia muutoksia ja oikeasti kestävä tapa tehdä vaatteita.

Vaikka olen jo lukenut aika monta aiheesta kirjoitettua kirjaa, löytyi Fletcheriltä paljon uusia näkökulmia, jotka antoivat ajattelemisen aihetta. Varsinkin vaatealalla työskenteleville tai alaa opiskeleville kirja on ehdotonta luettavaa!