Tervetuloa vastuullisen vaateteollisuuden kurssille

Pidän ensi keväänä Lahden avoimessa ammattikorkeakoulussa kurssin vastuullisesta vaateteollisuudesta, joka on avoin kaikille – olit sitten opiskelija tai työssäkäyvä, alanasi vaatteet tai joku ihan muu. Viiden päivän viikonloppukurssilla saat kattavan läpileikkauksen siitä, mitä ekologinen ja eettinen vaate tarkoittaa ja miten käytännössä voimme tehdä vastuullisempia valintoja.

Kurssi: Vaate- ja tekstiiliteollisuuden ekologiset ja eettiset kysymykset, (5 op)
Paikka: Lahden AMK, Muotoilu- ja taideinstituutti, Kannaksenkatu 22, Lahti
Aika: la & su 7.—8.3., 21.—22.3. ja 28.3.2015 klo 9.00—16.00

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Lahden avoimen amk:n sivuilta.

vihreatvaatteet-muotsikka2

 

Pidän samoja teemoja käsittelevän kurssin myös Lahden muotoiluinstituutin vaatesuunnittelun kolmannen vuosikurssin opiskelijoille. Ylläoleva kuva tämän syksyn kurssilta.

Viime keväänä avoimen AMK:n kurssilla, josta lisää voit lukea täältä, mukana oli parikymmentä osallistujaa eri aloilta. Alla muutamia palautteita kurssilaisilta:

“Anniinan pitämä kurssi oli todella antoisa, koska se käsitteli tärkeää aihetta kattavasti ja rakentavasti. Kurssi antoi minulle tekstiilialan ammattilaisena ja vaatetusalan opiskelijana paljon tietoa ja kontakteja sekä konkreettisia työkaluja ekologisempien ja eettisempien valintojen tekemiseen. Anniina on asiantunteva ja loistava opettaja, joka tekee koko sydämellään työtä ekologisuuden ja eettisyyden saralla. Suosittelen kurssia kaikille aiheesta kiinnostuneille!”

“Kurssi oli mielestäni erinomainen, sillä siellä pääsi tapaamaan muita samasta aiheesta kiinnostuneita ihmisiä. Oli kiva jakaa omia ajatuksiaan ja saada uusia näkökulmia asioiden ajatteluun. “

“Kurssilla sain paljon tietoa, pohdittavaa ja rohkeutta tehdä päätöksiä työssäni tekstiilisuunnittelijana ekologiselta ja eettiseltä pohjalta. Tehtävät olivat konkreettisia, ja sain malleja, miten on mahdollista tehdä tätä työtä välittäen ympäristöstä ja ihmisistä. Sain paljon intoa ja uteliaisuutta, joka toivottavasti virittää jotakin uutta.”